Cukrářské kurzy
Naučte se pod taktovkou profíků vládnout cukru, mouce i pečicí troubě
Navštivte naše kurzy v samém srdci staré Prahy, kde vás naši zkušení cukráři a cukrářky zasvětí do všech tajů sladkého světa.
Kupte kurz pro sebe, jako dárek nebo jej objednejte vašim zaměstnancům jako skvělý teambuilding.
Oslaďte si s námi život!
Tel: +420 603 333 338
Email: info@cukrarnatropez.cz
Osobně: Karmelitská 20, Praha 1
Mnoho dovedností pro začátečníky i pokročilé
Naše cukrářské kurzy jsou koncipované tak, aby si je užili ostřílení nadšenci i úplní začátečníci. Vyberte si z kurzů níže a naučte se péct třeba makronky, zákusky z odpalovaného těsta, tartaletky nebo ovládněte umění upéct ten nejlepší čokoládový dort či si osvojte práci s kynutým těstem.
Naše kurzy
Žluté kurzy
Chic francouzskou specialitu
Cukrárna Saint Tropez je známá svými makronkami po celé České republice a my nyní naučíme i vás, jak si tuto lahodnou francouzskou specialitu z mandlové mouky upéct doma. Zkušení cukráři s vámi vyrobí také několik druhů náplní, kterými se makronky spojují. S domácími makronkami budete za hvězdu na každé rodinné oslavě i večírku!
Cheesecake
Oblíbený dezert v hlavní roli
V tomto kurzu se od zkušených cukrářů naučíte Cheesecake na různé
způsoby – vyzkoušíte klasický pečený, nepečený a také ten na francouzský způsob, vyráběný ze sýru Philadelphia. Společně si také ukážete možnosti, jak dort nadekorovat tak, aby byl naprosto dokonalý!
Gateaux de Voyage
Madlenky a Biskupské chlebíčky na francouzský způsob
Na tomto kurzu vás naučíme péct nadýchané voňavé piškotové těsto,
z něhož si společně vyrobíte tolik oblíbené Madlenky a dva biskupské chlebíčky: Vyhlášený citrónový a druhý s vlašskými ořechy a se sušenými švestkami. Po tomto kurzu se již nikdy nebudete na piškotové těsto dívat stejně.
Zákusky z odpalovaného těsta
Tradice na mnoho způsobů
V kurzu s naší cukrářkou se dozvíte, jak udělat dokonale odpalované těsto, žloutkový krém, karamelovou šlehačku a perfektní fondán. Naučíte se takové české klasiky jako je věneček, větrník či labuť. Společně si upečete také slavný francouzský Paris Brest plněný mandlovým krémem.
SLADKÉ PEČIVO Z KYNUTÉHO TĚSTA
Naše cukrářka vás naučí perfektní kynuté těsto, takže po kurzu už nebudete mít žádné obavy, jestli dobře vykyne a výsledný výsledek se podaří. Také se naučíte výborný Creme Patissiere, který se často používá na zdobení kynutého těsta a samozřejmě se naučíme, jak s těstem pracovat a jak z něho vytvořit výborné výrobky.
Růžové (ČERVENÉ) kurzy
Tradiční francouzské snídaňové pečivo
Náš šéfcukrář vám předá know-how jak udělat pravé máslové croissanty křupavé na povrchu, ale měkoučké uvnitř. Vedle klasických croissantů se také naučíte krok za krokem jak vyrobit Pain au chocolat a výborné briošky.
PILÍŘE FRANCOUZSKÉ CUKRAŘINY II
Žloutkový Millefeuille a koláč Tropezienne
Naučte se s naším šéfcukrářem dvě báječně francouzské klasiky – dezert Millefeuille a koláč Tropezienne. Millefeuille je tolik oblíbený pro své křehounké domácí listové těsto a lehký krém s pravou vanilkou a Tropezienne zase pro božskou kynutou briošku s krémem, který obsahuje i kapku rumu. Tyhle lahůdky pak budete péct znovu a znovu, věřte nám.
PILÍŘE FRANCOUZSKÉ CUKRAŘINY III
Petits fours secs – trvanlivé pečivo
Náš šéfcukrář vás naučí domácí listové a linecké těsto, ten nejlepší karamel i domácí malinovou marmeládu, z nichž si vyrobíte populární dezerty L´Amandier, Florentins a oříškové tartaletky Specialites.
PEČENÍ S ČOKOLÁDOU
Toužíte po tom nejčokoládovějším dortu na světě? Naučte se ho péct společně se zkušenými cukráři na našem kurzu! Vedle báječného brownies si uděláte také čokoládový dort, díky kterému se z vás stane mezi přáteli pojem! Zasvětíme vás do tajů temperování čokolády, výroby čokoládového krému a dekorací. Teď už stačí jen pořídit svíčky a večírek či oslava může začít!
ODPALOVANÉ TĚSTO JINAK
Francouzský tradiční versus moderní styl
Naučíme vás vedle tradičního francouzského dortu Paris Brest také moderní francouzské Religieuses s příchutěmi, jako je např. malina, citron, pistácie. Připravit dokonalé odpalované těsto, krémy vycházející z Créme Patissiere a Créme Mousseline pro vás po našem kurzu budou hračkou!
SACHER VE DVOU VARIANTÁCH
Sachrův dort patří k těm nejslavnějším a nejoblíbenějším. Naši zkušení cukráři vás naučí originální vídeňskou recepturu a také jeho francouzské provedení, abyste mohli své blízké pokaždé překvapit něčím
novým.
TARTELETTES NA MNOHO ZPŮSOBŮ
Otevřete dveře i mysl Francii a naučte se s námi vyrábět ty nejlepší místní pochoutky. Naučíme Vás, jak udělat těsto na sladké tartelettes, a jak ho správně umístit do forem. Také vám předvedeme, jak udělat dokonalé krémy: Créme Patissiere, Mandlový krém nebo Créme citron, z nichž pak následně vytvoříte tolik oblíbené Tartelettes au citron, Tartelettes aux fruits nebo Tarte Bourdaloue.
DORTY JAKO Z CUKRÁRNY
Fruitier, Fraisier
Chcete si doma udělat dort, který bude vypadat a chutnat jako z té nejlepší cukrárny? Naši zkušení cukráři vás naučí, jak si doma upéct lehoučký korpus Génoise, jak vyrobit lehký krém Mousseline Vanille a francouzský Créme au beurre. A co především? Společně dort nadekorujete jako opravdoví profesionálové!
Obecné informace o kurzech
Dárkové vouchery mají různé barvy, přičemž každá odpovídá jiné finanční hodnotě. Kurzy tedy vybíráte dle příslušné barvy.
Např.: Pokud máte žlutý voucher, můžete si vybrat libovolný kurz ze žluté kategorie, a tak dále.
Info: Chcete-li se zúčastnit kurzu z jiné (barevné) kategorie, je to možné. Pokud je kurz dražší, stačí jej doplatit. V případě, že je částka za kurz nižší, můžete si za zbylou částku z naší cukrárny odnést zboží v dané hodnotě – peníze bohužel nevracíme.
Pro koho jsou kurzy vhodné
Kurz lze objednat jako dárek pro jednotlivce, ale i jako firemní teambuilding. Stačí, když se nám ozvete, veškeré detaily spolu doladíme.
Vítáni jsou jak úplní začátečníci, tak protřelí cukrářští matadoři. Velikost skupiny je koncipována tak, abychom se zvládli věnovat každému účastníkovi.
Místo konání a podmínky
Cukrárna Saint Tropez, Karmelitská 376/20, Praha 1 – Malá Strana
Podmínky kurzu:
- maximální počet účastníků je 6 a minimální 4
- v ceně kurzu je zahrnuto půjčení zástěry, káva nebo čaj a malé občerstvení
- platnost kurzu je 1 rok od zakoupení, časový údaj naleznete na voucheru
- rezervaci kurzu je možné zrušit max 24 hodin před jeho konáním, jinak voucher propadá
Co s sebou:
- zakoupený voucher s platným termínem
- neklouzavou, uzavřenou obuv
- vzhledem k zapnuté klimatizaci doporučujeme dlouhý rukáv
Harmonogram kurzů
Kurz | Kategorie | Lektor | Datum | Čas | Jazyk | Cena |
PILÍŘE FRANCOUZSKÉ CUKRAŘINY I.
|
Růžové (červené) kurzy | Šéfcukrářka Michaela |
Sobota 6.4.2024 |
15.30 – 19.00 | Čj | 3450 Kč |
SACHER VE DVOU VARIANTÁCH
|
Růžové (červené) kurzy | Šéfcukrářka Michaela |
Neděle 7.4.2024 |
15.30 – 19.00 | Čj | 3450 Kč |
ZAOSTŘENO NA MAKRONKY
|
Žluté kurzy | Šéfcukrářka Michaela |
Středa 10.4.2024 |
15.30 – 19.00 | Čj | 3150 Kč |
ZÁKUSKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA
|
Žluté kurzy | Šéfcukrářka Michaela |
Sobota 27.4.2024 |
15.30 – 19.00 | Čj | 3150 Kč |
Kontakt
Cukrárna Saint Tropez
Karmelitská 376/20
118 00, Praha 1 – Malá Strana
Otevírací doba
Po Zavřeno
Út – Ne 10 – 19 hodin
Objednávky
Tel: +420 603 333 338
Email: info@cukrarnatropez.cz
Passion Chocolat, s.r.o.
IČ: 27872602
DIČ: CZ27872602
Odpovědná osoba
Ing. Michaela Nosálová
Tel: +420 602 461 788