Nabídka dortů

Trois Chocolats

Pokud máte rádi čokoládu, je dezert Trois Chocolats opravdu skvělá volba! Svůj název nese právě proto, že obsahuje mousse z 3 druhů naší výběrové čokolády Valrhona. Výtečnou tmavou, mléčnou a bílou. Tento čokoládový obláček, který se vám doslova rozplyne na jazyku, je umístěn na nadýchaném kakaovém korpusu Génoise.

Cheesecake

Velmi oblíbený sýrový dortík – Cheesecake je v podání našich mistrů cukrářů dokonalou souhrou sýru Philadelphia, jahod a tenoučkého medovo-citronového korpusu. Náš cheesecake si hosté zamilovali možná právě proto, že má velké jahodové srdce

Ceylon

Název Ceylon nedostal tento oblíbený dortík náhodou. Ve středu nadýchaného čokoládového mousse z tmavé čokolády Valrhona totiž najdete srdíčko z toho nejkvalitnějšího černého čaje Ceylon.

Éclair au café, Éclair au chocolat

 

Klasický francouzský dezert, kterému v Čechách říkáme “Eklérka” je vlastně takový banánek z odpalovaného těsta s nejrůznějšími náplněmi. My s oblibou děláme ten s kávovým nebo čokoládovým krémem. Ochutnejte!

Fruitier

Dezert Fruitier je naší oblíbenou ovocnou stálicí. Ovoce uvnitř dortu měníme dle sezónní nabídky, takže pokaždé může být trochu jiný. Jedná se o lehký vanilkový nebo čokoládový Crème Mousseline na nadýchaném světlém/kakaovém korpusu. Fruitier potahujeme chutným pravým marcipánem.

Jupiter

Možná se vám bude zdát, že je tato kombinace poněkud netradiční, ale věřte, že meruňky v karamelu na mandlovém korpusu Dacquoise přelité ganáží z mléčné a hořké čokolády Valrhona jsou tou největší slastí!

Macarons

Naše makronky jsou vyrobené z mandlové mouky, jsou tedy přirozeně bez lepku. Pusinky jsou spojené krémovými náplněmi nejrůznějších příchutí. U nás můžete ochutnat například božskou pistáciovou, malinovou, levandulovou nebo osvěžující citronovou, případně tradiční vanilkovou s marcipánem, čokoládovou a mnoho dalších.

Masaryk

Masaryk je specialitou naší cukrárny. Je vyráběný podle tradiční receptury, kterou prý zbožňoval prezident Masaryk, a proto nese dezert jeho jméno. V pohárku se vrství lehký vanilkový krém s bezlepkovým nadýchaným piškotem z rýžové mouky, ananasem a domácí šlehačkou.

Millefeuille

Na tomto dezertu je báječné nejen křehounké domácí listové těsto, ale také lehký vanilkový krém se šlehačkou a pravou vanilkou. Momentálně si můžete dát Millefeuille přelitý fondánem s klasickým zdobením.

Merengue oříškový

Dezert lehoučký jako pírko jsou naše sněhové pusinky spojené francouzským lahodným krémem s praliné. Dortík je obalený v mandlích.

Pražský dort

Základ Pražského dortu je postaven na sachrovém korpusu a máslovém krému s kapkou rumu. Tuto hru chutí pak uzavírá griliášový korpus, pod nímž se skrývá vrstva máslového krému ochuceného likérem Curacao. Dort je potažený světle čokoládovým fondánem.

Rumový dort

Pokud máte chuť na dezert tradiční, vřele doporučujeme náš rumový řez podle originální prvorepublikové receptury. Lehounké piškotové těsto dvou barev je proloženo poctivou meruňkovou marmeládou, to vše je, taktéž poctivě, zakápnuto rumem. Možná znáte spíše variantu s vrchní cukrovou pokrývkou, my ale rumový řez přelíváme vrstvou růžového fondánu.

Sahara

Co víme od našich zákazníků, je Sahara jedním z nejoblíbenějších dezertů z našeho výběru, a není se čemu divit! Praliné mousse z mandlí a lískových oříšků v kombinaci s osvěžujícím citronovým krémem je spojení vskutku delikátní! Ořechovou chuť ještě podtrhne ořechovo-bílkový korpus Dacquoise.

Sacher

Klasický vídeňský dort dle tradiční receptury s ganáží z hořké čokolády s meruňkou a výtečnou domácí malinovou marmeládou nesmí chybět ani u nás! Společně s kakaovým korpusem s marcipánem tvoří dokonalý celek. Navíc je přirozeně bezlepkový.

Soleil

Pokud máte chuť na trochu exotiky, doporučujeme dezert Soleil s kokosovým smetanovým krémem a tropické trojkombinace – mango, maracuja, banán. Je z kategorie dezertů bezlepkových, neobsahuje totiž klasický korpus, ale skvělou kokosovou sušenku.

Tarte au citron

Tarte au citron můžeme popsat jako košíček z mandlovo-lineckého těsta, v němž se krásně snoubí kyselé tóny osvěžujícího citronového krému se sladkými tóny italského [meringu]. V Čechách pro výraz meringue používáme název pusinka, tedy vyšlehané bílky s cukrem. Výtečný, svěží dortík.

Tropézian

Kynutá brioška s krémem Tropézian, který obsahuje i kapku karibského rumu sice nápadně připomíná Pražský koláč, ale opravdu vznikl v městě Saint Tropez, a to pod rukama polského cukráře. A co je zajímavé, jméno mu dala božská Brigitte Bardot!

Věneček

Takový věneček, jako je ten náš, běžně v cukrárně nepotkáte. Odpalované těsto je hojně naplněno lehkým žloutkovým krémem a jeho poctivou lahodnou chuť už jen doplňuje fondán.

Větrník

Pokud máte ráda/rád Větrník, určitě ochutnejte ten náš! Snoubení lehkého žloutkového krému s karamelovou šlehačkou a karamelovým fondánem je přímo strhující. (Pro nás jistý favorit české klasiky ve francouzské cukrařině.)

Kaštanový dort

Sicílie 

Royal

Kontakt

Passion Chocolat, s.r.o.
Cukrárna Saint Tropez
Karmelitská 376/20
118  00, Praha 1 – Malá Strana

Telefon do cukrárny/objednávky
+420 603 333 338

Odpovědná osoba
Ing. Michaela Nosálová
Jednatel společnosti
Mobil: +420 602 461 788

Marketing a PR
Lukáš Otys
Mobil: +420 737 922 442

Otevírací doba
Po – Pá         8 –19 hodin
So – Ne         9 – 19 hodin