INFORMACE O KURZECH PEČENÍ

  • Počet účastníků je 6-8. Záleží na typu kurzu.
  • Kurzy jsou vhodné i pro úplné začátečníky.
  • V ceně kurzu je zahrnuto: malé občerstvení, domácí nápoje, zapůjčení zástěry.
  • Dárkové cukrářské vouchery odpovídají hodnotě dle barev, které jsou voucherům přiřazeny.
  • Účastník si může vybrat libovolný kurz ve své barevné kategorii, případně si může doplatit dražší kurz. Pokud si naopak vyberete kurz levnější než je hodnota vašeho voucheru, můžete si za rozdíl v ceně vybrat naše zboží, peníze nevracíme.
  • Na voucheru naleznete i údaj s platností, je to vždy 1 rok od jeho zakoupení. Tento voucher je nutné s sebou přinést na kurz.
  • Pokud z nějakého důvodu potřebujete zrušit rezervaci, je potřeba tak učinit minimálně 24 hodin před uskutečněním kurzu, jinak voucher propadá.
  • Kurzy se konají v naší Cukrárně Saint Tropez, Karmelitská 20, Praha 1 – Malá Strana.
  • Podmínkou konání kurzu jsou minimálně 3 účastníci.
  • Do výrobny si prosím vezměte uzavřenou obuv, která neklouže, doporučujeme dlouhý rukáv, neboť je zapnutá klimatizace.

Popis kurzů

Žluté kurzy
ZAOSTŘENO NA MAKRONKY
Chic francouzskou specialitu

Cukrárna Saint Tropez je známá svými makronkami po celé České republice a my nyní naučíme i vás, jak si tuto lahodnou francouzskou specialitu z mandlové mouky upéct doma. Zkušení cukráři s vámi vyrobí také několik druhů náplní, kterými se makronky spojují. S domácími makronkami budete za hvězdu na každé rodinné oslavě i večírku!

Cheesecake
Oblíbený dezert v hlavní roli

V tomto kurzu se od zkušených cukrářů naučíte Cheesecake na různé
způsoby – vyzkoušíte klasický pečený, nepečený a také ten na francouzský způsob, vyráběný ze sýru Philadelphia. Společně si také ukážete možnosti, jak dort nadekorovat tak, aby byl naprosto dokonalý!

Gateaux de Voyage
Madlenky a Biskupské chlebíčky na francouzský způsob

Na tomto kurzu vás naučíme péct nadýchané voňavé piškotové těsto,
z něhož si společně vyrobíte tolik oblíbené Madlenky a dva biskupské chlebíčky: Vyhlášený citrónový a druhý s vlašskými ořechy a se sušenými švestkami. Po tomto kurzu se již nikdy nebudete na piškotové těsto dívat stejně.

Zákusky z odpalovaného těsta
Tradice na mnoho způsobů

V kurzu s naší cukrářkou se dozvíte, jak udělat dokonale odpalované těsto, žloutkový krém, karamelovou šlehačku a perfektní fondán. Naučíte se takové české klasiky jako je věneček, větrník či labuť.  Společně si upečete také slavný francouzský Paris Brest plněný mandlovým krémem.

SLADKÉ PEČIVO Z KYNUTÉHO TĚSTA

Naše cukrářka vás naučí perfektní kynuté těsto, takže po kurzu už nebudete mít žádné obavy, jestli dobře vykyne a výsledný výsledek se podaří. Také se naučíte výborný Creme Patissiere, který se často používá na zdobení kynutého těsta a samozřejmě se naučíme, jak s těstem pracovat a jak z něho vytvořit výborné výrobky.

Růžové kurzy

Pečení s čokoládou

Toužíte po tom nejčokoládovějším dortu na světě? Naučte se ho péct společně se zkušenými cukráři na našem kurzu! Vedle báječného brownies si uděláte také čokoládový dort, díky kterému se z vás stane mezi přáteli pojem!  Zasvětíme vás do tajů temperování čokolády, výroby čokoládového krému a dekorací. Teď už stačí jen pořídit svíčky a večírek či oslava může začít!

ODPALOVANÉ TĚSTO JinAK
Francouzský tradiční versus moderní styl

Naučíme vás vedle tradičního francouzského dortu Paris Brest také moderní francouzské Religieuses s nejrůznějšími příchutěmi, jako je například malina, pistácie, citron. Připravit dokonalé odpalované těsto, Créme Mousseline praliné a krémy různých příchutí vycházející z Créme Patissiere pro vás po našem kurzu budou hračkou!

Sacher ve dvou variantách

Sachrův dort patří k těm nejslavnějším a nejoblíbenějším. Naši zkušení cukráři vás naučí originální vídeňskou recepturu a také jeho francouzské provedení, abyste mohli své blízké pokaždé překvapit něčím novým.

Tartelettes na mnoho způsobů

Otevřete dveře i mysl Francii a naučte se s námi vyrábět ty nejlepší místní pochoutky. Naučíme Vás, jak udělat křehké mandlovo-linecké těsto na sladké tartelettes, a jak ho správně umístit do forem. Také vám předvedeme, jak udělat dokonalé krémy: Créme Patissiere, Mandlový krém nebo Créme citron, z nichž pak následně vytvoříte tolik oblíbené a módní Tartelettes au citron, Tartelettes aux fruits, Tarte Bourdaloue (Hruškovo-mandlový tart)

Dorty jako z cukrárny
Fruitier, Fraisier

Chcete si doma udělat dort, který bude vypadat a chutnat jako z té nejlepší cukrárny? Naši zkušení cukráři vás naučí, jak si doma upéct lehoučký korpus Génoise, vyrobíte si 3 základní druhy krému – Créme Patissiere, Mousseline Vanille a Créme au beurre.  A co především? Naučíte se správně potáhnout dort pravým marcipánem a nadekorujete ho jako opravdoví profesionálové!

Harmonogram kurzů

Kurz Kategorie Lektor Datum Čas Jazyk Cena
MACARONS

Žlutá

 

Šéfcukrářka Michaela

Středa

1.07.2020

16.00 – 19.00 Čj, Aj 3150 Kč
TRADIČNÍ ZÁKUSKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA         Žlutá Cukrářka Dagmar

Čtvrtek

9.07.2020

16.30 – 20.00 Čj 3150 Kč
SLADKÉ PEČIVO Z KYNUTÉHO TĚSTA         Žlutá

Šéfcukrářka Michaela

 

Středa

11.07.2020

15.30 – 19.00 Čj, Aj 3150 Kč
DORTY JAKO Z CUKRÁRNY – Frutier, Fraisier Růžová Cukrářka Dagmar

Sobota

18.07.2020

14.30 – 19.00 Čj 3450 Kč

TARTELETTES

na mnoho způsobů

Růžová

Šéfcukrářka
Michaela

 

Středa

22.07.2020

16.30–20.00 Čj,Aj 3450 Kč
PEČENÍ S ČOKOLÁDOU Růžová

Čokolatier
Martin

 

Středa

29.07.2020

16.30–20.00 Čj,Aj 3450 Kč
Kurz Kategorie Lektor Datum Čas Jazyk Cena
TRADIČNÍ ZÁKUSKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA Žlutá Cukrářka Dagmar

Sobota

1.08.2020

15.30 – 19.00 Čj 3150 Kč
ZAOSTŘENO NA MAKRONKY

Žlutá

 

Cukrářka Dagmar

Sobota

8.08.2020

15.30 – 18.30 Čj 3150 Kč
CHEESECAKE

Žlutá

 

Čokolatier Martin

Středa

12.08.2020

16.00 – 19.30 Čj 3150 Kč
GATEAUX DE VOYAGE Žlutá Šéfcukrářka Michaela

Středa

19.08.2020

16.30 – 19.30 Čj, Aj 3150 Kč
DORTY JAKO Z CUKRÁRNY – Frutier, Fraisier Růžová Cukrářka Dagmar

Sobota

29.08.2020

15.00 – 19.30 Čj 3450 Kč
SACHER VE DVOU VARIANTÁCH Růžová Čokolatier Martin

Sobota

22.08.2020

15.30–19.00 Čj 3450 Kč

Kontakt

Passion Chocolat, s.r.o.
Cukrárna Saint Tropez
Karmelitská 376/20
118  00, Praha 1 – Malá Strana

Telefon do cukrárny/objednávky
+420 603 333 338

Odpovědná osoba
Ing. Michaela Nosálová
Jednatel společnosti
Mobil: +420 602 461 788

Marketing a PR
Lukáš Otys
Mobil: +420 737 922 442

Otevírací doba
Po – Pá         8 –19 hodin
So – Ne         9 – 19 hodin