Nabídka dortů
Trois Chocolats
Dort 3 Chocolats je jasnou volbou všech čokoholiků! Jak napovídá název, tvoří jej tři druhy čokoládového mousse připraveného z výběrové čokolády Valrhona: tmavá, mléčná a bílá vrstva. Základem je nadýchaný kakaový korpus Génoise. Garantujeme, že se vám doslova rozplyne na jazyku! 🙂
Cheesecake
Lahodný Cheesecake je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších dortů v cukrárně Saint Tropez. Objevte dokonalou souhru čersvého sýra Philadelphia, jahod a tenounkého medovo-citronového korpusu! 🙂 Pssst, uvnitř vás čeká další jahodové překvapení!
Ceylon
Milujete černý čaj a nevšední příchutě? Vyzkoušejte náš božský zákusek Ceylon! Nadýchaná čokoládová mousse, vyrobená z vysoce procentní tmavé čokolády Valrhona, je v dokonalém souladu se smetanovým srdíčkem z černého čaje Ceylon, který najdete uvnitř dortu.
Fruitier
Jako základ dortu Fruitier naši mistři cukráři používají lehoučký vanilkový nebo čokoládový krém na nadýchaném vanilkovém/ kakaovém korpusu, který krásně chuťově doplní sezónní ovoce dle aktuální nabídky. Je potažený pravým marcipánem. Náš dortík je tak v každém období trochu jiný, vždy ale dokonale chuťově vyladěný a z těch nejkvalitnějších surovin.
Jupiter
Dekadentní kombinaci meruněk v karamelu na mandlovém korpusu Dacquoise si zamilujete! Nadpozemský zážitek umocňuje lahodná ganáž z luxusní čokolády Varlhona v mléčném i hořkém provedení. Nápaditý dort Jupiter slibuje okružní jízdu galaxií chutí. 🙂
Macarons
Je možné, že naši cukrárnu znáte právě díky hravým Makronkám, které jsou u nás k mání v mnoha barvách a příchutích. 🙂 Jejich příprava je tak trochu alchymie: aby tyto mandlové pusinky měly svůj charakteristický tvar, lesk a texturu, naši cukráři musí striktně dodržovat komplikovaný postup přípravy. Ta námaha však stojí za to! Našimi stálicemi jsou makronky s malinovou, pistáciovou, citronovou, čokoládovou nebo levandulovou příchutí, dokážeme vás ale překvapit i nevšedními chuťovými kombinacemi.
Masaryk
Masaryk je specialitou naší cukrárny. Je vyráběný podle tradiční receptury, kterou prý zbožňoval prezident Masaryk, a proto nese dezert jeho jméno. V pohárku se vrství lehký vanilkový krém s bezlepkovým nadýchaným piškotem z rýžové mouky, ananasem a domácí šlehačkou.
Millefeuille
Ochutnejte legendární dort z křehkého domácího listového těsta, hříšně dobrého žloutkového krému, který je přelitý fondánem a ozdobený tradičním dekorem. Název tohoto skvostu francouzské kuchyně – “Millefeuille” v překladu znamená “tisíc plátků”.
Pražský dort
Originální Pražský dort připravujeme podle osvědčené receptury, podle které postupovali pražští mistři cukráři již před 100 lety. Dokonalost totiž není třeba měnit! 🙂 Skládá se ze tří různých bezlepkových korpusů propojených dvojicí lahodných krémů – máslového s pomerančovým likérem a žloutkového s voňavým tuzemským rumem.
Rumový dort
Náš Rumový dort je sázkou na jistotu, mistři cukráři jej totiž připravují podle tradičního prvorepublikového receptu. Lehounké piškotové těsto dvou barev spojuje poctivá meruňková marmeláda. Je bohatě zalitý voňavým tuzemským rumem a přelitý fondánem.
Dobošův dort
Dobošův dort je lahodný piškotový dort jemně vrstvený čokoládovým máslovým krémem, politý karamelem. Byl vytvořen známým Maďarským šéfcukrářem Josefem Dobošem v roce 1884. Svoji tajnou recepturu odkázal zdarma v roce 1906 Budapešťským cukrářům a výrobcům perníků.
Sahara
Dort s názvem Sahara je jedním z nejoblíbenějších z našeho výběru a není se čemu divit! Mousse z lískových oříšků s akcentem osvěžujícího citronového krému je spojení vskutku delikátní :). Ořechovou chuť ještě více zvýrazňuje liskooříškový korpus Dacquoise.
Sacher
Tradiční a stále oblíbený Sacher v naší nabídce nesmí chybět. Bezlepkový čokoládovo-marcipánový korpus a na jazyku se rozplývající ganáž z vysoce procentní tmavé čokolády Valrhona. V dortu také můžete objevit tón meruňky a pochutnat si na svěží malinové marmeládě – naší domácí.
Soleil
Pokud máte chuť na trochu exotiky, doporučujeme dort Soleil s kokosovým smetanovým krémem a tropickou dvoukombinací ve složení mango, maracuja. Je z kategorie dortů bezlepkových, místo klasického korpusu zde najdete skvělou kokosovou sušenku.
Tarte au citron
Tarte au citron – neboli citronovou tartaletku doporučujeme, pokud máte chuť na něco svěžího. Jejím tajemstvím je úžasná citronová náplň, kterou doplňuje zkaramelizovaná sněhová peřina a křehký mandlovo-linecký košíček.
Věneček
Pozor, náš věneček vám může připomenout chutě vašeho dětství! 🙂 Takový věneček, jako je ten náš, běžně v cukrárně nepotkáte!. Odpalované těsto je bohatě naplněno lehkým žloutkovým krémem a je potaženo fondánem.
Větrník
Poctivý větrník je bezesporu králem českých cukráren! Naši cukráři připraví odpalované těsto požadovaného tvaru a naplní jej lehkým žloutkovým krémem, nadýchanou karamelovou šlehačkou a báječným karamelovým fondánem. Není divu, že pro mnohé je tato kombinace srdcovou záležitostí. 🙂
Royal
Už ze samotného názvu je jasné, že Royal je dezert ušlechtilý a luxusní. Snoubí v sobě lahodný lískooříškový nugát s mléčnou čokoládou Valrhona, mousse z vysoce procentní tmavé čokolády Valrhona a báječné Bretaňské křupinky, a to vše na mandlovém korpusu J´oconde. Slibujeme, že si královsky pochutnáte! 🙂
Sicílie
Slunná Sicílie, která je známá pěstováním pistáciových oříšků, propůjčila tomuto lahodnému dortu svůj temperament i název. Potěší vás křehkou krustou, která skrývá delikátní náplň ze smetany, pistácií a luxusní bílé čokolády Ivoire od Valrhony. Výtečnou chuť ještě podtrhne mandlovo – pistáciový korpus.
Harmony
Užijte si tu pravou harmonii chutí! Dezert Harmony obsahuje lehounkou mousse z luxusní mléčné čokolády Valrhona a ve svém nitru skrývá smetanové vanilkové srdíčko a šťavnaté maliny. Tomu nelze odolat! 🙂
Kontakt
Passion Chocolat, s.r.o.
Cukrárna Saint Tropez
Karmelitská 376/20
118 00, Praha 1 – Malá Strana
Telefon do cukrárny/objednávky
+420 603 333 338
Odpovědná osoba
Ing. Michaela Nosálová
Mobil: +420 602 461 788
Otevírací doba
Po Zavřeno
Út – Ne 10 – 19 hodin